Crossboxing is de ideale methode om fit te worden

Door steeds meer mannen en vrouwen wordt er in deze tijd aan crossboxing gedaan. Mannen en vrouwen gaan steeds vaker samen sporten, zodat ze beiden een goed resultaat kunnen boeken. Crossboxing is de ideale methode om hard te kunnen trainen en plezier maken. Omdat Crossboxing een hip en stoer imago heeft, is het een sport die voor een breed publiek toegankelijk is. Crossboxing bestaat uit samengestelde trainingen. Deze sport wordt vooral beoefend door mannen en vrouwen om een goed uithoudingsvermogen te krijgen. Crossboxing bestaat uit bepaalde technieken uit de bokssport. Je hebt geen fysiek contact. Je zult daardoor ook niet snel een blessure oplopen. Tijdens crossboxing doorloop je een functionele circuittraining, waardoor je hele lichaam wordt getraind. Je voert tijdens de circuittraining meerdere verschillende oefeningen achter elkaar uit. Al de spiergroepen van je lichaam komen aan bod. Het is een harde en vermoeiende training, omdat je tussen de oefeningen door praktisch geen rust krijgt. Door deze manier van sporten werk je niet alleen aan het vergroten van je kracht, maar ook aan je conditie. Het geheel is een goede mix van boksen en fitness.

Conditie

Tijdens de training van crossboxing

Wanneer je met de training van crossboxing start, maakt je vele combinaties uit de bokssport, zoals het ontwijken van stoten door te duiken, maar ook het trainen met de Kettlebell. Door deze manier van sporten worden mannen en vrouwen echte atleten. Met je partner waarmee je traint, ga je verschillende combinaties op elkaars handschoenen maken waardoor je uithoudingsvermogen enorm zal toenemen. Door de samengestelde manier van deze sport zal ook je coƶrdinatie en kracht worden versterkt. Wanneer je wil stoppen moet je eerst nog een circuit doorlopen. Iedere training kan opgebouwd worden uit verschillende oefeningen, zodat het nooit saai wordt. Wanneer je klaar bent met de oefeningen zal je moe, maar voldaan weer naar huis gaan.

Wil je crossboxing onder begeleiding beoefenen ga dan naar fit for life sports. Je traint met kleine groepen overdekt in de buitenlucht waardoor je veel plezier zult hebben.

Trainingen