Tips en tools om thuis krachttraining te doen

      Geen reacties op Tips en tools om thuis krachttraining te doen

De sportscholen zijn al een tijdje dicht en daarom zijn we beperkt in onze mogelijkheden als het gaat om sporten en fit blijven. Kun jij niet wachten tot de sportscholen weer open gaan en wil je thuis aan de slag om fit te worden (of te blijven) en gaat je voorkeur daarbij uit naar krachttraining? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertel ik je met behulp van welke apparatuur en accessoires je dat kunt doen!

De fitnessbank

Als je thuis aan krachttraining wilt doen, is een goede fitnessbank eigenlijk onmisbaar. Met name een verstelbare fitnessbank biedt een hoop grote voordelen. Door de fitnessbank de verstellen, kun je bij het trainen steeds een andere hoek pakken en de nadruk leggen op de specifieke spieren die jij sterker wilt maken. Voor het trainen met een fitnessbank of trainingsbank kun je gebruikmaken van verschillende soorten halters en gewichten, zoals dumbbells of een barbell.

De Smith Machine

Een Smith Machine is een veelzijdig fitness apparaat. Als je normaalgesproken naar de sportschool gaat voor je krachttraining, ben je ongetwijfeld bekend met dit apparaat. De Smith Machine wordt gebruikt voor een toegankelijke en een veilige krachttraining: als je plots merkt dat de gewichten te zwaar worden, dan kun je de halterstang met een beweging van de pols vastzetten. Zo kun je blessures en ongelukken voorkomen. Naast het feit dat je met een Smith Machine dus op een toegankelijke en veilige manier kunt trainen, is het ook nog eens een veelzijdig apparaat. Mede hierom wordt de Smith Machine ook wel eens de ‘home gym’ genoemd!

Krachtstation

Het laatste apparaat dat ik in dit artikel wil uitlichten is het krachtstation. Net als met een Smith Machine, haal je met een krachtstation eigenlijk je eigen home gym in huis. Met één apparaat kun je namelijk je volledige lichaam trainen en dat allemaal op slechts een paar vierkante meter. Het krachtstation is verkrijgbaar in verschillende modellen en in verschillende uitvoeringen. Op de website van Tunturi vind je een uitgebreid aanbod!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *