Vakantie 2021

      Geen reacties op Vakantie 2021

Toch op vakantie in 2021? Op deze manieren kan het

Op het moment van schrijven duurt de pandemie nog altijd voort. Wanneer het licht aan het einde van deze duistere tunnel daadwerkelijk verschijnt valt bovendien nog niet met zekerheid te zeggen. Dat deze situatie talloze nadelen met zich meebrengt mag duidelijk zijn. Een van die nadelen is het feit dat reizen tussen landen niet bepaald gemakkelijk is. Evenwel is de kans aanwezig dat er in de zomermaanden best wel het een en ander mogelijk zal zijn, net als in 2020. Als jij graag je vakantie 2021 in het buitenland zou willen vieren, lees voor waardevolle tips dan zeker ook even de volgende alinea’s.

Vermijd het openbaar vervoer en vliegreizen

Wanneer je besluit naar het buitenland af te reizen is het – als het even kan – aan te raden dit met de auto te doen. Zo ben je niet al te afhankelijk van organisaties en instanties in jouw vakantieland. Mocht de veiligheidssituatie plotseling veranderen waardoor je graag naar huis wilt, dan kan dat altijd als je met de auto bent. Verder zit je in je auto natuurlijk ook in je eigen bubbel. De kans op besmettingen is dan veel kleiner dan wanneer je bijvoorbeeld met het vliegtuig of de trein reist.

Zoek de buitenlucht op

Zolang de pandemie nog niet definitief voorbij is blijft dit altijd een aanrader. Gelukkig is dit in de zomer niet al te problematisch op te volgen: zo veel mogelijk in de buitenlucht zien te vertoeven. Buitenshuis is de kans om elkaar te besmetten namelijk zonder twijfel kleiner dan binnen in gebouwen. Een kampeerplek of -accommodatie boeken ligt dan ook veel meer voor de hand dan bijvoorbeeld een hotelkamer. Op campings en vakantieparken speelt het leven zich immers veel meer in de buitenlucht af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *