Wakeboards voor wakeboarden

Een van de nieuwste vormen van watersport is het wakeboarden. Wakeboarden doe je met wakeboards achter een speedboot of aan een kabel. Wakeboards zien er uit als een snowboard. Bij het wakeboarden maak je gebruik van een boot waarachter je hangt met een touw. Als de boot vaart maakt deze golven en die worden gebruikt om te springen. Wake betekent hekgolf dus wakeboarden is boarden en springen terwijl je gebruik maakt van de hekgolf. Een hekgolf is een golf die achter een boot ontstaat door zijn beweging. De term hek is een andere aanduiding voor de achtersteven van een schip. Door gebruik te maken van de wave kun je flips, spins, air raileys, whirlybirds en nog veel meer moves maken. Je kunt ook wakeboarden bij een kabelbaan. Kabelbanen vind je op veel plaatsen in Nederland

Wakeboards

Zoals gezegd lijkt een wakeboard nog het meest op een snowboard alleen is een wakeboard stijf en niet erg buigzaam. Een wakeboard is aan de uiteinden smaller dan in het midden terwijl dat bij een snowboard net andersom is. Er zitten 2 vinnen aan wakeboards, één voor en één achter. Normaal gesproken ligt de voorste boven het water en de achterste vin in het water. Er zitten 2 vinnen op zodat je tijdens de sprongen je wakeboard 180 graden kunt draaien waarbij de voorste vin aan de achterkant komt. Er zijn ook wakeboarden te koop met meerdere vinnen. Wakeboards zijn te koop met een lengte tussen de 125 tot 147 centimeter. De breedte van een wakeboard ligt tussen de 35 en 43,5 centimeter. Bij het kopen van een wakeboard moet je erop letten dat het board niet te klein of te groot is.

Wat heb je nodig om te kunnen wakeboarden

Om te kunnen wakeboarden heb je allereerst het goede materiaal nodig. Wakeboard zijn er in diverse maten, maar zorg er voor dat je de goede maat kiest omdat je wakeboard wanneer dit te klein is onstabiel en zoekend overkomt. Is je wakeboard te groot dan kun je minder goed wenden en voelt je wakeboard zwaar aan. Bekijk vooraf wat de beste maat is voor je wakeboard of vraag daarover advies van de verkoper. Om te kunnen wakeboarden heb je enkele zaken nodig namelijk:

·         Een wakeboard die de juiste maat heeft en die is voorzien van boots of bindingen. Wakeboards met boots geven een veiliger gevoel omdat je voeten helemaal vastzitten aan het wakeboard zodat je niet van het board kan glijden.

·         Een wetsuit

·         Een kabel die vastzit aan de boot en aan het wakeboard

·         Een Helm

·         Een impact (veiligheids)vest

Wat zijn geschikte wakeboard omstandigheden

De meest ideale omstandigheden om te wakeboarden zijn weinig wind en vlak water met kleine golven. De boot zorgt voor grotere golven waar je overheen kunt springen. Je zult met de boot harder moeten varen dan 20 kilometer per uur omdat je anders zinkt. Kijk wel goed uit waar je gaat varen met je boot want een boot mag overal 20 kilometer varen, maar wil je sneller dan moet je in een snelvaargebied varen. Alleen gelden er voor snelvaren met een boot wel regels. Zo moet je om te kunnen varen een vaarbewijs hebben en ouder zijn dan 18 jaar. De boot moet een registratienummer hebben en er moet een extra persoon in de boot aanwezig zijn zodat deze de wakeboarder in de gaten kan houden. 

Wil je meer informatie over wakeboards voor je er eentje aan gaat schaffen of ben je op zoek naar andere onderdelen voor je watersport? Kijk dan op Worldnauticcenter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *