Zwemmen als aanvulling op voetbal

      Geen reacties op Zwemmen als aanvulling op voetbal

Iedereen weet dat voetbal een zeer belastende sport is voor de spieren en gewrichten. Voetballers hebben dan ook regelmatig last van blessures. Zwemmen daarentegen staat er juist om bekend bijzonder blessure ongevoelig te zijn. Voetbal en zwemmen is dus de ideale combinatie om blessureleed te voorkomen.

Blessure preventie met zwemmen

Met de juiste training kan je je spieren versterken en daarmee de kans op nieuwe blessures verkleinen. Door minimaal twee keer per week, naast het voetballen, te zwemmen bouw je een zekere zwemconditie op dit je helpt bij de voetbalwedstrijden. Denk er bij het zwemmen aan dat je wel kiest voor de juiste attributen. Zoals je bij voetbal veel baat kan hebben goede goede schoenen moet je ook de zwembril niet onderschatten.

Een zwembril helpt je om je hoofd zonder problemen onder water te kunnen houden en daarmee je ademhaling kan aanpassen aan je zwemslag. Verder beschermd het je ogen tegen chloorwater en daarmee is de zwembril onmisbaar bij het zwemmen.

Zwemmen met blessures

Zwemmen is ideaal om met een blessure toch je conditie te blijven behouden. Omdat je bij het zwemmen niet direct in contact komt met de grond krijg je weinig tot geen klappen te voortduren op je spieren en gewrichten. Heb je dus een blessure en wil je toch je conditie op pijl houden? Zwemmen is hiervoor ideaal. Luister uiteraard wel naar je lichaam om te kijken wat je wel en niet kan. Het zwemmen van een schoolslag met een verstuikte enkel kan bijvoorbeeld bijzonder pijnlijk zijn.

Denk er ook aan om met de juiste accessoires te gaan zwemmen. Een plankje of kickbuoy kan bijvoorbeeld erg handig zijn om bepaalde kwetsuren te ontzien tijdens het zwemmen. Ook een zwembril is geen overbodige luxe om pijnlijke en rode ogen te voorkomen. Bij Zwembrilletjes.eu vind je alles wat je nodig hebt om effectief aan de slag te kunnen gaan met het zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *